MemurİşçiPersonelKamuMaaşMaaşlarıPersonel Alımı

TÜBİTAK İSG Uzmanı Alımı 2022 – Güncel İlanlar

TÜBİTAK İSG Uzmanı Alımı 2022 – Güncel İlanlar
A+
A-

TÜBİTAK kendi bünyesinde istihdam etmek üzere iş sağlığı ve güvenliği uzmanı (İSG) kadrosun KPSS’siz memur alımı yapılacağını duyurdu. Çalışma Bakanlığı resmi sitesi üzerinden yayınlanan ilanda TÜBİTAK Kocaeli/Gebze de bulunan yerleşkesinde istihdam etmek üzere İş Güvenliği Uzmanı / İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamındaki tüm kanun ve yönetmelikleri takip ederek, kanun ve yönetmelikler doğrultusunda gerekli çalışmaları yapmak ve yapılmasını sağlamak için görevlendirilmek üzere iki (2) personel istihdam edileceğine yer verilmiştir.

TÜBİTAK İş Güvenliği (İSG) Uzmanı alımı için ilana başvuruda bulunmak için “www.bilgem.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuruların en geç 02/06/2020 tarihi saat 17:00’a kadar yapılması gerekmektedir.

Önemli Not: Bu ilan 2020 yılına aittir. 2022 yılında alım yapıldığı takdirde yazı güncellenecektir.

Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Fizik, Kimya, Biyoloji, Teknik Öğretmenlik, İş Sağlığı ve Güvenliği veya Mühendislik bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

İş sağlığı ve güvenliği alanında en az 2 (iki) yıl mesleki tecrübe sahibi olmak.

ÇSGB tarafından geçerli en az B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikasına sahip olmak.

Adayın aşağıda belirtilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.

  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD Sertifikasına sahip) olmak.
  • OHSAS 18001 (ISO 45001) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi uygulamaları konusundaki görevi ile ilgili olarak bilgi birikimine sahip ve mevzuata hakim olmak (İç Tetkikçi Sertifikasına sahip olmak).
  • Kurum içi standartlar doğrultusunda tüm gereklilikleri gerçekleştirmek, mevcut sistem uygulamaları için iyileştirme çalışmalarına katılım sağlamak ve denetlemek. İş güvenliği uygulamalarının standardının artırılmasına katkıda bulunabilecek olmak.
  • Tehlikeli maddelere dair tüm işlem ve süreçlerin mevzuat hükümlerine uygun olacak şekilde yasal zorunlulukların yerine getirilmesinin kontrol ve takibinin yapılmasını sağlayabilir olmak.
  • İleri düzeyde MS Office (Word, Excel, Powerpoint) bilgisine sahip olmak.
  • Çözüm odaklı, yazılı ve sözlü iletişim yeteneği güçlü olan, analitik düşünebilen, planlama, organizasyon ve problem çözme konularında etkin, takım çalışmasına yatkın olmak.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği konularında ilgili birimlerle işbirliği halinde rehberlik ve danışmanlık verebiliyor olmak.
  • Yürütülen faaliyetler ve çalışma alanlarında yapılacak değişikliklerle ilgili İş Sağlığı ve Güvenliği açısından gerekli inceleme ve çalışmaları gerçekleştirebilecek olmak.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği açısından saha denetlemeleri / olay incelemeleri çerçevesinde tespit edilen düzeltme / geliştirme ihtiyacından kaynaklanan görevlerin belirlenmesi, tamamlanmasının takibini yürütmek ve raporlayabilecek olmak.
  • İş yerindeki tehlikeleri tanımlamak ve risk değerlendirmesini yapmak, riskleri ortadan kaldırıcı uygulamaları geliştirmek ve uygulamak.
  • İş yerinde kaza, yangın vb. önlenmesi için mevzuata uygun çalışmalar yapmak ve uygulamalarını takip etmek; doğal afet, kaza, yangın vb. durumlar için acil durum planlarını hazırlayarak, acil durum ekiplerini kurmak ve eğitimlerini gerçekleştirmek, tatbikatları planlamak ve yaptırılmasını sağlamak.
  • İş yerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği yapılacak periyodik kontrol, bakım ve ölçümleri planlamak, hazırlanan planların uygulanmasını kontrol etmek.
  • İş yerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması ve geliştirilmesi amacı ile verilecek eğitimleri (yasal mevzuat açısından) belirlemek ve uygulamak.

BAŞVURU SÜRECİ

  1. a) İlana başvuruda bulunmak için “www.bilgem.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.
  2. b) Başvuruların en geç 02/06/2020 tarihi saat 17:00’a kadar yapılması gerekmektedir.
  3. c) Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Referans kodu seçilmeden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  4. d) Her bir pozisyon için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada alınacak personel sayısının 5 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır. Alanında doktora mezunu adaylardan ise

“Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (f) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak ayrıca oluşturulacak sıralamada alınacak personel sayısının 5 katı kadar aday da mülakata çağrılacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylar da mülakata çağrılacaktır.

  1. e) Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) maddesi, Doktora öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için ise “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) ve (f) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adaylar ayrıca değerlendirmeye alınacaklardır.
  2. f) Adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması veya aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
  • Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı veya kontrol kodu olan internet çıktısı).
  • Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM onaylı veya kontrol kodu olan internet çıktısı).
  • Güncel Özgeçmiş (Özgeçmişinizin renkli fotoğraflı, Türkçe, T.C. Kimlik ve telefon numaralarını da içerecek şekilde hazırlanması gerekmektedir).
  • ÇSGB tarafından geçerli en az B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikası.
  • Lisans Diploma/Çıkış Belgesi -ve varsa üstü- (eğitimlerini yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayanlar için Denklik Belgesi).
  • YÖK Mezun Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan internet çıktısı).
  • Lisans -ve varsa üstü- Transkript Belgesi.
  • Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi veya lisans öğrenimleri sırasında asıl alanla ilgili olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge (üniversiteden alınmış, onaylı).
  • Deneyimi (mesleki tecrübesi) olan adaylardan Çalışma Belgesi ve Sigorta Hizmet Dökümü.
  • Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge.

Not: Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyurular, Kurumumuz web sayfasında (www.bilgem.tubitak.gov.tr / www.tubitak.gov.tr) ilan edilecektir.

İletişim Bilgileri:

Adres: Barış Mah. Dr. Zeki Acar Cad. No:1 PK: 74, 41470 Gebze / Kocaeli

E-Posta: bilgem.ik@tubitak.gov.tr

Telefon: (262) 648 10 00 -3542-3820-3517-3523

Bu gönderiye oy verin!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.