sanal gezgin
MemurİşçiPersonelKamuMaaşMaaşlarıPersonel Alımı

GAP Engelli Memur Alımı 2020

GAP Engelli Memur Alımı 2020

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma ida. baş. (GAP) kedin bünyesinde farklı kadrolarda çok sayıda normal ve engelli statüsünde çok sayıda memur alımı yapılacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanda GAP kendi bünyesinde istihdam etmek üzere bir (1) büro yönetimi, bir (1) grafik tasarımcısı, bir (1) ekonomisti, bir (1) istatistikçi, bir (1) ön muhasebeci, bir (1) bilgisayar mühendisi olmak üzere altı (6) engelli memur ve bir (1) işletmeci, bir (1) istatistikçi, bir (1) endüstri mühendisi olmak üzere üç (3) normal statüde olmak üzere toplamda dokuz 9 memur alımı yapılacaktır.

GAP engelli ve normal statüde memur alımı için aşağıda yer alan başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını 01/06/2020-05/06/2020 tarihleri arasında esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır. GAP memur alımı için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar, başvuru sayfası ve diğer tüm detaylar yazımızın devamında yer almaktadır.

GAP Engelli Memur Alımı 2020

GAP Engelli Memur Alımı 2020

Sınava Tabi Talebe İlişkin Genel Hususlar:

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) Önlisans ve lisans eğitim düzeyindeki engelli işçi ilanlarına başvurularda alt puan barajı aranmamakla birlikte, başvuracak kişilerin EKPSS’ye girmiş olmaları gereklidir. EKPSS’ye tabi engelli işçi ilanlarına başvuru yapacak adaylar, hangi yılın puanını kullanarak başvuru yapacaklarını başvuru esnasında işaretleyerek seçecektir. Başvuru süresi bittikten sonra değişiklik talepleri kabul edilmeyecektir.

4) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

5) EKPSS’ye tabi ilanlara başvuranların puan üstünlüğüne ve öncelikli adayların ise eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle öncelik belge tarihlerine göre açık iş sayısının dörder katı olarak oluşturulan nihai listeler sınav yapılmak üzere talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir.

6) ) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dâhil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sınavdan önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

GENEL ŞARTLAR

1.Engelli ve Eski Hükümlü veyaTerörle Mücadele malul sayılmayacak şekilde yararlanan adaylar hakkında ilgili mevzuat hükümleri ve2527 sayılı kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı devlet memurları kanunu’nun 48’inci maddesinin (A) bendi;

Türk vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak, şartlarını taşımak.

2.Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin ,işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı,zimmet,irtikap,rüşvet,hırsızlık,dolandırıcılık,sahtecilik,güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak

3.Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan şartları taşımak.

4.Erkek adaylar için askerlik  ile ilişiği olmamak.(Yapmış olmak,tecilli veya muaf olmak)

5.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

7.Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi(ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılanKPSS/EKPSS sınavına girmiş olmak.

8.Yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

B-GENEL HUSUSLAR

1.Talep şartlarına uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde İŞKUR İl müdürlüklerinden/Hizmet merkezlerinden,şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılacaktır.

2.Önlisans ve lisans eğitim düzeyindeki işçi taleplerine,durumu talep şartlarına uyan ve talebin yayımlandığı anda geçerli olan ilgi KPSS puan türünden en az 60 puan almış olan adayların müracatları kabul edilecektir.Aynı eğitim düzeylerindeki engelli,eski hükümlü ve /veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi taleplerine başvurularda ise bir puan barajı aranmayacak olup bu kişilerin EKPSS/KPSS’ye girmiş olmaları yeterlidir.

ATAMA İŞLEMLERİ

3.KPSS/EKPSS’ye tabi işçi taleplerine müracaat eden iş arayanların puan üstünlüğüne ve öncelikli adayların ise en eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle öncelik belgelerden başlanmak suretiyle öncelik belge tarihlerine göre açık iş sayısının dört katını,kariyer mesleklerde ise açık iş sayısının beş katını geçmeyecek şekilde oluşturulan nihai listeler sözlü sınav yapılmak üzere talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecektir.

2- Yerleştirme sonucu atama için öngörülen nitelikere sahip olmayan adaylar ile yanlış , yanıltıcı veya yalan beanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Bu gönderiye oy verin!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.